مراسم عروسی

  • ۰
  • ۰

انتخاب کفش چرم اصل برای آقا داماد

چرم طبیعی یکی از بهترین و مرغوب ترین جنس ها برای ساخت کفش است. چه چرم سبک (پوست گوسفند، بز و مانند آن) باشد، چه چرم سنگین (پوست گاو، گاومیش، شتر و مانند آن). اما امروزه چرم های مصنوعی هم وارد بازار شده اند که متاسفانه برخی افراد سودجو کفش چرم های مصنوعی را با اسم و قیمت کفش چرم اصل می فروشند. اگر آقا داماد ها قصد دارند برای جشن عروسی شان کفش چرم خریداری کنند پیشنهاد می کنیم با این مقاله همراه باشند تا راه های تشخیص چرم طبیعی از چرم مصنوعی را بشناسند.

کفش چرم

راه های مختلفی برای تشخیص چرم طبیعی از چرم مصنوعی وجود دارد:

۱- دوری کردن از محصولات بدون نشانه.

اگر محصول برچسبی تحت عنوان چرم دست ساز داشت، قطعا چرم اصل است و اگر هیچ برچسبی نداشت به این معنی است که فروشنده قصد پنهان کردن این حقیقت را دارد که چرم اصل نیست. اکثر تولیدکنندگان و فروشندگان به استفاده از چرم اصل افتخار می کنند و با این عناوین آن را نشان می دهند:

(Real leather) نماد چرم واقعی و طبیعی
(Genuine leather) نماد چرم اصل
(Top/Full grain leather) نماد چرم فول گرین-لایه لایه نشده
(Made with animal products) نماد ساخته شده با محصولات حیوانی

۲- بررسی رگه های سطح چرم و ناهمگنی که نشانه چرم اصل است.

این عیوب در کفش چرم در واقع نشانه خوبی است. زیرا چرم اصلی که از پوست حیوانات ساخته شده به طور طبیعی و تصادفی هر قسمت از آن دارای طرح منحصر به فردی است. طرح های خیلی منظم و مشابه و تکرار شونده معمولا نشانه های چرم مصنوعی و ماشینی است. چرم طبیعی ممکن است خراش و چین و چروک داشته باشد. البته تولیدکنندگان ماهر، طرح های خود را به تقلید از چرم طبیعی و مشابه آن می سازند.

۳- فشار دادن چرم و بررسی چین و چروک.

چرم واقعی مانند پوست اگر تحت فشار قرار گیرد چین و چروک می خورد ولی چرم مصنوعی فقط زیر فشار انگشت شما فرو می رود و شکل و استحکام خود را حفظ می کند.

۴- بو کردن چرم و احساس یک بوی طبیعی.

اگر دقیقا از بویی که چرم اصل باید داشته باشد مطمئن نیستید به یک فروشگاه معتبر چرم اصل رفته و با بو کردن چند کیف و کفش آن را امتحان کنید. سپس اگر چرم مصنوعی هم داشتند آن را تقاضا کنید که بوی آن را هم امتحان کنید. اکنون که می دانید دنبال چه بویی هستید می توانید تفاوت آن دو را احساس کنید. دقت کنید که فقط چرم اصل است که بوی طبیعی پوست حیوان را می دهد و چرم مصنوعی بوی پلاستیک می دهد.

۵- استفاده از تست آتش.

این آزمون بهتر است تحت شرایط درستی انجام گیرد. یک قسمت از کفش را که خارج از دید است با مشورت فروشنده انتخاب کرده و برای ۱۰ تا ۱۵ ثانیه زیر شعله کوچکی نگه دارید. چرم طبیعی کمی نیم سوز شده و بویی شبیه موی سوخته می دهد. چرم مصنوعی آتش گرفته و شعله آن بوی پلاستیک سوخته می دهد.

۶- لبه های چرم طبیعی حالت ناهموار دارد ولی لبه ی چرم مصنوعی صاف و بی عیب است.

برش چرم مصنوعی ماشینی است. چرم طبیعی رشته و بافتی دارد که در لبه ها مشخص است ولی چرم مصنوعی این رشته و حالت را ندارد و یکنواخت است.

۷- تا کردن چرم طبیعی باعث کمی تغییر رنگ در آن می شود.

مثل آزمون چین و چروک، چرم طبیعی هنگام تا خوردن حالت ارتجاعی خاصی دارد و کمی در آن قسمت تغییر رنگ داده و چین و چروک می خورد. چرم مصنوعی سفت و سخت تر است و تا کردن آن مشکل تر است.

۸- ریختن کمی آب روی چرم.

اگر چرم مصنوعی باشد آب روی آن می ماند ولی چرم طبیعی ظرف چند ثانیه آب را جذب می کند. زیرا چرم طبیعی به طور کامل ضد آب نیست.

۹- چرم طبیعی ارزان نیست.

محصولی که کاملا از چرم طبیعی ساخته شده باشد گران است و معمولا به قیمت ثابت و مشخصی به فروش می رسد. چرخی در مغازه ها بزنید و تفاوت قیمت چرم طبیعی، اجناس نیمه چرم و چرم مصنوعی را با هم مقایسه کنید. در میان چرم های طبیعی چرم گاو به دلیل استحکام بالا بیشترین قیمت را دارد. چرم لایه لایه شده که لایه زیری از لایه رویی جدا می شود ارزان تر از چرم فول گرین است. هر چند تمام چرم های طبیعی از نوع مصنوعی گرانترند، چرم های طبیعی نیز خود انواع مختلفی دارند که رنج قیمتی آنها نیز متفاوت است.

۱۰- چرم های رنگی نیز ممکن است طبیعی باشند.

رنگ هم می تواند به چرم طبیعی و هم به چرم مصنوعی افزوده شود. بنابراین به رنگ اهمیتی ندهید و به احساس، بو و بافت چرم برای تشخیص طبیعی بودن آن توجه کنید.

۱۱- انعکاس نور.

اگر چرم طبیعی را زیر نور بگیرید نور را یکدست منعکس نمی ‌کند و بعضی جاهای آن مات و بعضی جاها براق به نظر می ‌رسد.

چند نکته:

– به یاد داشته باشید همیشه کفش چرم هایی را انتخاب نمایید که آستر داخل آن از چرم ۱۰۰٪ طبیعی باشد چرا که مانع از رشد انواع قارچ ها و بوی بد پا می شود و باعث می شود کفش چرم شما نفس بکشد اما باید به یاد داشت رنگ دادن آستر چرمی کفش ،امری طبیعی می باشد.

– Genuine Leather تنها یک نوع از چرم اصل موجود در بازار است. چرم اصل درجات مختلفی دارد و Genuine Leather در رتبه بندی، درجه دوم از پایین را داراست. انواع چرم های طبیعی به ترتیب کیفیت عبارتند از:

Full Grain Leather
Top Grain Leather
Genuine Leather
Bonded Leather

– چرم Full grain فقط از بالاترین سطح پوست حیوان که در معرض هواست ساخته می شود و سخت ترین، بادوام ترین و محبوب ترین نوع چرم است و ویژگی های منحصر به فرد، چین و چروک و رنگ خاص خود را دارد. به دلیل کم بودن این چرم روی سطح پوست حیوان و سختی کار کردن با زمختی full grain، قیمت آن نیز به طرز قابل توجهی بالاتر است.

– رایج ترین چرم لوکس، چرم top grain می باشد که از لایه زیرین full grain گرفته شده است. top grain نرم تر و منسجم تر از full grain است ولی کار کردن روی آن راحت تر است و قیمت مناسب تری دارد. هرچند به استحکام فول گرین نیست ولی یک چرم کاملا محکم و خوش ساخت است.

– genuine leather پس از جدا کردن قسمت سخت تر و گرانتر روی پوست، از لایه زیری که نرم تر بوده و کار با آن آسان تر است به دست می آید. هر چند به استحکام فول گرین و تاپ گرین نیست ولی مناسب برای تولید آسان انواع اجناس با قیمتی ارزان تر است. به یاد داشته باشید که genuine leather فقط یک درجه و رتبه ی خاص برای چرم است، نه یک عبارت برای بیان چرم اصل و طبیعی. اگر شما در مغازه درخواست چرم genuine داشته باشید، یک نوع خاص از چرم به ذهن فروشنده می آید.

– هرچند bonded leather چرم است ولی چرم یک دست و منظمی از پوست حیوانات نیست. خرده ها و زمین ریزهای انواع دیگر چرم جمع آوری شده و با کمک چسب تشکیل یک قطعه چرم را می دهد. هرچند بسیار ارزان تر از چرم های دیگر است ولی اصلا کیفیت خوبی ندارد. به دلیل کیفیت پایین آن معمولا اقلام کوچک تر که فرسودگی کمتری دارند استفاده می شود.

  • ۹۶/۱۲/۲۸
  • جشن عروسی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی