طرز تهیه دسر سوفله شکلات برای مراسم
دسر سوفله شکلات دسری فرانسوی است که برای مناسبت های خاص و جشن ها طبخ می شود. سوفله هم به عنوان غذای اصلی و هم دسر البته با ساختاری متفاوت تهیه می شود. در این مطلب از مجله عروسی به طرز تهیه سوفله شکلات اشاره خواهیم کرد پس با ما همراه باشید.
مواد لازم:
آرد ۳ قاشق غذاخوری
کره ۳ قاشق غذاخوری
شکلات خرد شده ۱ پیمانه
شیر ۱ پیمانه
تخم مرغ ۴ عدد
وانیل ۱ قاشق چای خوری
شکر ۱/۴ پیمانه
طرز تهیه سوفله شکلات
قبل از آماده شدن مواد کیک، فر را در دمای ۱۸۰ سانتیگراد یا ۳۵۶ درجه فارنهایت تنظیم کرده و روشن می کنیم. کره را در تابهای ریخته و روی شعله ملایم گاز قرار می دهیم تا آب شود. آرد را ۲ بار الک کرده، آرام آرام به کره آب شده اضافه می کنیم و خوب هم می زنیم تا کاملاً یکنواخت شود. شیر را آرام آرام به آرد اضافه کرده و خوب هم می زنیم تا مایه یکنواختی بدست آید. سپس به مدت ۲ دقیقه روی حرارت می گذاریم تا به جوش آید و غلیظ شود.
مایه آماده شده را از روی گاز برداشته و شکلات ها را به آن اضافه می کنیم و هم می زنیم تا کاملاً حل شوند. زردههای تخم مرغ را دانه دانه به مواد آماده شده اضافه کرده و هم می زنیم تا کاملاً حل شوند. سفیده های تخم مرغ و شکر را جداگانه در کاسه ریخته و با سرعت بالای هم زن آنقدر می زنیم تا سفت شده و مانند فوم شود. سفیده تخم مرغ و سس شکلات آماده شده را با هم مخلوط می کنیم.
ظرف های سوفله را با کره چرب کرده و تا ۳/۴ آن را از مواد سوفله شکلات آماده شده پر می کنیم و در سینی فر قرار می دهیم. سینی فر را به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه داخل فر می گذاریم. توجه کنید پس از پخت کنار سوفله ها باید سفت و وسط آن نرم باشد.
سوفله شکلات آماده شده را می توانید با یک قاشق خامه یا شکلات داغ تزیین کرده و سرو نمایید.
نکاتی که در هنگام تهیه سوفله شکلات بهتر است بدانید:
– داخل ظرف های سوفله شکلات را می توانیم کاغذ روغنی گذاشته و چرب کنیم. سپس از مواد سوفله را داخلش بریزیم.
– تخم مرغ باید به دمای محیط رسیده باشد. بنابراین نیم ساعت قبل از شروع تهیه سوفله تخم مرغ را از یخچال خارج کنید. سپس سفیده و زرده را از هم جدا کنید.
– دمای فر را در ابتدای کار تنظیم نمایید تا فرصت کافی برای رسیدن به دمای مورد نظر و ثابت شدن روی آن دما را داشته باشد.
– از خنک بودن مایه شکلاتی و زرده در هنگام اضافه کردن به سفیده تخم مرغ زده شده اطمینان حاصل کنید. چرا که باعث خوابیدن پف سوفله خواهد شد.
– از هم زدن بیش از حد سفیده تخم مرغ خودداری نمایید. سفیده را در حدی بزنید که از ظرف برنگردد.
– در هنگام فولد کردن (مخلوط کردن) زرده و سفیده تخم مرغ مراقب باشید که پف سفیده نخوابد. به آرامی به صورت دورانی از زیر به رو مواد را با یکدیگر ترکیب کنید.
– برای جلوگیری از خوابیدن پف سوفله تا اتمام زمان پخت به هیچ عنوان در فر را باز نکنید.
– اضافه کردن مقدار بسیار کمی نمک به سفیده تخم مرغ هنگام زدن، باعث می شود سفیده بهتر پف کند.
– برای جلوگیری از سرریز شدن سوفله و پف یکنواخت آن، کاغذ روغنی مخصوص شیرینیپزی را چرب کرده و به صورت نواری بلندتر از دیواره رامکین (ظرف مخصوص سوفله خوری) برش بزنید و دور دیواره ظرف قرار دهید و با نخ کتانی مخصوص آشپزی ببندید تا موادی که هنگام پخت بالا خواهد آمد از لبه ظرف سرریز نشود و به کمک لبه کاغذ بالا بیاید.
در صورتی که تمایلی به پف کردن سوفله ندارید، وسط مایه سوفله یک کارد تیز فرو کنید، تا پف آن بخوابد.
- ۹۷/۰۵/۰۸